Exemple de aplicatii 


Masurare continua nivel var si ciment cu afisare pe ecranul calculatorului (PC cu Windows)

Materiale de constructie

Masurarea continua a nivelului var si ciment in silozuri cu inaltimea de la 3 la 16 metri si afisarea in timp real a cantitatilor masurate pe ecranul unui PC.

Umplerea silozurilor mari, de stocare, se realizeaza pneumatic dar acest lucru nu influenteaza precizia masurarii de nivel realizata cu traductorul radar non-contact VEGAPULS 6X, determinarea corecta a nivelului avand loc si pe perioada umplerii cu var sau ciment a silozurilor.

In silozurile tampon, de 3 metri,masurarea de nivel cu VEGAPULS 6X se face fara probleme pe toata inaltimea, VEGAPULS 6X masurand nivelul incepand cu capatul antenei, fara nici o banda moarta.

Semnalele 4...20mA produse de senzorii de nivel VEGAPULS 6X sunt colectate in transmittere PR 4114 care, echipate cu interfata 4511, retransmit informatia de nivel folosind protocolul MODBUS RTU. Conexiunea directa la PC un port serial (RS485 sau USB) permite software-ului de vizualizare sa citeasca registrii Modbus al 4114-ului si sa afiseze valorile masurate.

Un avantaj important al utilizarii in acest caz al transmitterului universal 4114 echipat cu interfata de comunicare 4511 este ca beneficiem de informatiile de nivel atat pe Modbus cat si analogic 4...20 mA simultan. Astfel putem vizualiza valorile masurare pe PC independent de iesirile de 4...20 mA care pot duce mai departe, de exemplu in PLC/SCADA.

In cazul in care clientul este interesat si de semnalizarea de nivel prin releu (Max sau Min), controllerul 4116 echipat cu 4511 poate rezolva foarte elegant problema fiind echipat suplimentare cu 2 relee liber programabile.

Software-ul de vizualizare permite selectarea culorilor, a fonturilor si marimilor acestora, controalele afisate pe ecran fiind personalizabile chiar de beneficiar si facand vizualizarea foarte comoda. In cazul in care nivelul din vas scade sau  creste peste valori prag prestabilite (de exemplu sub 15% si peste 85%), acest lucru este semnalizat vizual pe fiecare control in parte prin schimbarea culorii de fundal pentru avertizarea vizuala.

Traductor radar de nivel non-Contact VEGAPULS 6X

Transmitter universal cu relee si iesire de curent PR 4116

sau

Transmitter cu iesire de curent PR 4114

Interfata comunicare MODBUS tip PR 4511

      

 

   


Masurare continua si detectie nivel ulei comestibil

Industria farmaceutica (productia de suplimente nutritive)

Masurarea continua a nivelului de ulei comestibil in vas hopper, cu agitator pentru omogenizare continua.

Semnalul 4...20mA produs de traductorul radar non contact de nivel VEGAPULS C22, nivelul de ulei din hopper este monitorizat si reglat in timp real folosind cele doua relee si iesirea de curent 4...20 mA a transmitter-ul PR 4116

Cele doua relee controleaza pompa de alimentare cu ulei a vasului hopper iar iesirea de curent a controllerului 4116 este conectata la PLC-ul clientului ce controleaza extractia de ulei conform programului.

Ansamblul traductor radar de nivel VEGAPULS C22 si transmitter 4116 au rezolvat cu succes problema masurarii continue de nivel in vase de mici dimensiuni (in acest caz domeniul de masura este de doar 500mm si incepe chiar de la antena radarului, fara banda moarta), cu toate ca domeniul maxim de masura alVEGAPULS C22 este de 15 metri.

Reglajul celor doua aparate se face foarte usor, ambele beneficiind de conectivitate BlueTooth si aplicatiile respective pe telefonul mobil. Astfel, procesul de parametrizare, monitorizare functionare , diagnoza si testare este extraordinal de facil, avand nevoie doar de un telefon si aplicatiile gratuite puse la dispozitie de producator.

Traductor radar de nivel non-Contact VEGAPULS C22

Transmitter universal cu relee si iesire de curent PR 4116

 

 

Copyright ROMVEGA SRL