Interfață

Metodă de măsurare pentru măsurarea interfeței

Interfețele, adică limitele dintre straturile de separare, pot fi găsite peste tot în industria de proces, de ex. în industria chimică sau a petrolului și gazelor. O interfață apare atunci când două medii cu densități diferite sunt umplute într-un recipient: de exemplu, apă și ulei. Pentru a separa cele două medii unul de altul, este necesar să se determine unde se află tranziția de la un mediu la altul. Senzorii VEGA pot fi utilizați pentru a măsura în mod fiabil atât nivelul total, cât și interfața.

VEGA utilizează următoarele principii fizice de măsurare pentru măsurarea interfeței:

  • Presiune diferențială
  • Presiune diferenţială electronică
  • Radar ghidat
  • Măsurare bazată pe radiații
Masurare continua interfata si nivel lichide nemiscibile

Subcategorii

  • Masurare Radiometrica...

    Măsurarea radiometrică se bazează pe razele gamma, adică pe radiația emisă de un izotop. Senzorul, situat pe partea opusă a vasului, recepționează aceste radiații. Detectorul senzorului transformă radiațiile gamma în semnale, al căror număr este înregistrat și evaluat.

  • Masurare interfata cu...

    Impulsurile de microunde de înaltă frecvență sunt ghidate de-a lungul unui cablu sau a unei tije de oțel. Atunci când ating suprafața produsului, impulsurile de microunde sunt reflectate parțial. Cealaltă parte trece prin mediul superior și este reflectată la interfață. Timpii de tranzit ai impulsurilor de la senzor la cele două straturi diferite de mediu sunt evaluați de instrument.

Filtre active