ro en

ROMVEGA- Debitmetre ultrasonice FLEXIM

Cand Masurarea Debitului Conteaza

Prezent in ROMANIA prin ROMVEGA din anul 2005, FLEXIM stabileste continuu noi standarde , in calitate de lider tehnologic in domeniul masurarii de debit neinvaziv cu ultrasunete.

Sistemele noastre de masura a debitului cu ultrasunete, FLUXUS, funtioneaza practic pe orice conducta cu lichide sau gaze. In prezent, masurarea neinvaziva a debitului cu ultrasunete, este doar o tehnica de masurare din afara conductei. Din punct de vedere tehnic, traductoarele cu ultrasunete sunt atasate pur si simplu la exteriorul conductei - fara nici o întrerupere a functionarii sau pierderi de fluid. Dat fiind ca produsele noastre indeplinesc cele mai inalte cerinte ale productiei industriale si anume cel mai inalt nivel de siguranta pentru oameni si mediu, pe de o parte, si cel mai inalt nivel de disponibilitate in cadrul facilitatilor de productie pe de alta parte, au devenit de mult timp extrem de populare.

Tehnologie de măsurare neinvazivă cu certificare SIL

FLEXIM a stabilit cu succes ritmul acestei dezvoltari de 25 de ani. Cu debitmetrele noastre, nu numai ca am demonstrat convingator ca tehnologia de masurare neinvaziva functioneaza fiabil si precis, in acelasi timp am extins continuu gama de aplicatii.

Noi, cei de la FLEXIM, suntem deosebit de mandri de munca noastra de pionierat efectuata pentru a transfera tehnologia ultrasonica neinvaziva la masurarea debitului de gaze. Astazi, FLEXIM este singurul furnizor de sisteme ultrasonice clampon pentru masurarea fluxului neinvaziv de lichide si gaze cu certificare SIL la nivel mondial.

Analiza de proces inovativa

De multi ani, FLEXIM inseamna mult mai mult decat masurarea debitului. Tehnologia cu ultrasunete este, de asemenea, potrivita pentru analiza proceselor industriale, cum ar fi pentru masurarea neinvaziva (clampon) a concentratiilor solutiilor chimice. Iar cu refractometrul de proces PIOX R, FLEXIM a dezvoltat un instrument optic unic, verificat la nivel mondial in aplicatii industriale. Cu FLUXUS si PIOX, FLEXIM are o prezența globala puternica, cu 19 filiale în Europa, America de Nord si de Sud, Asia si Australia, precum si o retea cuprinzatoare de parteneri de vanzari. La sediul companiei din Berlin, un centru de producție si dezvoltare extrem de modern, in conformitate cu conceptul sau de energie durabilă, se afla în prezent în plina exploatare.

Instrumente de proces industriale de ultima generatie

FLEXIM a devenit cunoscuta pentru tehnologia de ultima generatie si calitatea deosebit de inalta a debitmetrelor ultrasonice si refractometrelor de proces cu sistem unic patentat. 
Sistemele inovative de masura pentru analiza ultrasonica sau refractometrica a proceselor tehnologice completeaza oferta ROMVEGA de instrumente electronice de masura si control.
Debitmetrele ultrasonic neinvazive functioneaza pe principiul diferentei timpilor de tranzit, intrucat viteza de propagare a semnalului ultrasonic intr-un mediu care curge depinde de viteza lichidului. Senzorii fiind montati pe exteriorul conductei (tehnica clamp-on), nu sunt necesare materiale costisitoare, montajul este extrem de rapid si simplu, iar senzorii nu comporta uzura . Masurarea este neinvaziva, nu exista pierderi de presiune si nici uzura mecanica asupra componetelor instrumentelor.
La toate instrumentele din seria FLUXUS ®, procesorul digital de semnal (DSP) si numarul mare de cicluri de masura pe secunda garanteaza o masurare stabila si de incredere chiar si in conditii dificile de masura (la lichide incarcate). Utilizarea debitmetrelor si analizoarelor de process FLEXIM este foarte usoara datorita meniului structurat foarte clar pentru dialog cu utilizatorul. Afisarea parametrilor masurarii in timpul functionarii ajuta utilizatorul pentru a observa starea si precizia masurarii.

Avantajele utilizarii instrumentelor de masura neinvazive a debitului si concentratiei produse de FLEXIM:
-costuri si efort minim pentru instalare 
-masurarea este independent de conductivitatea si presiunea fluidului
-nu exista scapari de presiune, nu exista riscul aparitiei scurgerilor 
-montaj pe instalatia existenta
-posibilitate montaj igienica (neinvaziv), necesar pentru lichide ultrapure
-nu intra in contact cu mediul de masura, nu exista riscul coroziunii senzorilor
-pret foarte avantajos raportat la perfomante si calitate
-doar doua tipuri de senzori sunt necesari pentru a acoperi toata gama de conducte
-instruire cu personal scolarizat si certificat de producatorul FLEXIM Messtechnik GmbH Berlin

Produse

www.flexim.com